2000 yılında adım attığım Türk Hava Kuvvetleri’nde Jet Mekanik İhtisasıyla elde ettiğim tecrübeler sonrasında Uçuş ve Yer Emniyet Okulunda aldığım eğitimlere takiben Kalite Güvence K’lığında Uçuş ve Yer Emniyet Asb. Olarak görevime devam ettim.

Yaptığım çalışmalar da yer emniyet üzerine odaklanarak uçak bakım teşkilatlarında tehlikeler ve riskler üzerine araştırmalar yaptım. Bir çok tehlikenin kaynağında yok edilemediği den dolayı KKD kullanımının önemine dair bakım personeliyle yaptığım çalışmalar neticesinde ve sivil kaynaklarla da temas kurarak KKD kullanım sahaları ve usullerine dair eğitimler verdim ve vermeye de devam ediyorum.
Bu süreç zarfında doğru KKD temin ve dağıtım usullerini de içeren yönerge çalışmasını yönetim kademelerine sundum. Zamanla yaptığım gözlem ve tespitlerde aslında sistemin iskeletinin çok iyi kurulduğu (Teknik Emir Sistemi) ancak yönetim ve çalışma kademesinde ki çalışma arkadaşlarımda emniyet kültürü bilincine dair önemli eksikliklerle birlikte çalışma şartlarından kaynaklı uygulama sıkıntılarına rastladım. Aslında bu durumun toplumun kültürel bir sorunu olduğu aşikar ama kurum kültürünün değiştirebileceği savıyla ve bu alanda yapılan çalışmalar ışığında kurumumda “Olumlu Emniyet Kültürü” oluşturulmasına dair çalışmalarıma yön verdim.
Son olarak mesleğimde önemli bir aşama olarak kabul ettiğim Hava Sınıf Okulları, Uçak Bakım Okulu’nda Jet Mekanik İhtisası Öğretmeni olarak görevime devam etmekle birlikte yeni çalışma arkadaşlarıma emniyet kültürüne dair eğitimleri, icra edecekleri mesleki eğitimlerle birlikte vererek, çalışma birimlerinde vatana karşı olan hizmetlerine donanımlı olarak başlamalarına yardımcı oluyorum.
Bunun yanında sivil havacılık okullarında da “Uçak Bakım Çalışma Sahalarında Tehlikeler ve Yönetimi” ve “Uçak Bakım Çalışma Sahalarında KKD kullanımı” konularında eğitimler vermekteyim.